Veel gestelde vragen

Heeft u een vraag over Mobilock? Hieronder vind u een handig overzicht met veelgestelde vragen verdeeld over diverse categoriën. Staat uw vraag er niet bij? Bel ons gerust.
 

Algemeen

More
Levert Mobilock B.V. ook fietsen?
Mobilock levert geen fietsen maar heeft wel erg aantrekkelijke afspraken met de Nederlandse fietsfabrikanten en rijwielhandelaren. Vraag onze adviseurs naar de mogelijkheden!
More
Is Mobilock ook in te zetten voor fietsverhuur?
Zeker! Mobilock is bij uitstek geschikt voor het verhuren van fietsen. Met de inzet van Mobilock verhoogt u uw omzet en rendement. Onze adviseurs vertellen u graag meer!
More
Is Mobilock te gebruiken als fietsdeelsysteem? (Bikeshare)
Absoluut!, Mobilock is ontworpen om fietsgebruik te delen. Of u de fietsen nu aan uw medewerkers ter beschikking stelt, de fietsen verhuurt of wanneer u een bikeshare systeem exploiteert, Mobilock is dé oplossing!
More
Ik wil graag samenwerken met Mobilock, wat zijn de mogelijkheden?
Mobilock gelooft in het samen delen! Wij komen dus graag in contact met mensen en bedrijven die met ons willen samenwerken. Er zijn erg veel mogelijkheden! Het werkt het best wanneer u contact met ons op neemt. Onze adviseurs nemen graag de tijd om samen met u alle mogelijkheden te bespreken!
More
Vanaf welke datum kan ik gebruik maken van Mobilock

Mobilock is beschikbaar.

 

More
Wat kost een Mobilock?

De Mobilock sloten worden geleverd als onderdeel van een fietsdeelsysteem. De sloten worden niet verkocht maar aangeboden als MAAS (Mobility As A Service) product. Een complete service, waar naast het slot, ook een software infrastructuur onderdeel van is.

De kosten zijn afhankelijk van het aantal sloten en de duur van de overeenkomst die wordt aangegaan.

Met onze tariefconfigurator kunt u de voor uw situatie best passende keuzes maken.
Heeft u vragen over de mogelijkheden? Wanneer u contact met ons opneemt zoeken wij graag samen met u naar de beste toepassing!

Over de werking

More
Met welke smartphones werkt Mobilock?

 Mobilock werkt met vrijwel alle moderne smartphones.

More
Hoe werkt Mobilock?

De bediening van Mobilock is supersimpel: je maakt een account aan op de Mobilock-website of Mobilock-app. Daarna kan je 24/7 een fiets reserveren via de site of app.

Na het kiezen van de gewenste vertrektijd verschijnt een overzicht van de beschikbare fietsen op de verschillende locaties. Hieruit kan je een fiets en locatie kiezen. Mobilock bevestigt deze selectie en maakt een reservering. Met behulp van de app of website vind je snel de weg naar de gereserveerde fiets. Eenmaal bij de fiets aangekomen, lokaliseert de Mobilock-app de gereserveerde fiets. Jouw smartphone is nu veranderd in een veilige digitale fietssleutel. Met één druk op de knop open je het Mobilock en kan je wegfietsen!

Tijdens de fietstocht kan je het fietsslot zo vaak openen en sluiten als je wilt. Eenmaal op slot staat de fiets veilig. Het Mobilock is namelijk gemaakt van robuust staal en is ontworpen conform de richtlijnen van het ART4-keurmerk. Bij het op slot zetten van de fiets vraagt de app of het gaat om een tijdelijke stop of om het einde van de fietstoer. In het laatste geval komt de fiets weer beschikbaar voor anderen.

More
Hoe lang gaat de batterij van Mobilock mee?
De batterij van Mobilock gaat gegarandeerd 3 jaar mee. Hoe vaak het slot ook open en dicht gemaakt wordt, je kunt rekenen op 3 jaar veiligheid!
More
Moet mijn bluetooth op de telefoon aan staan?
Ja, om Mobilock te kunnen gebruiken moet de Bluetoothfunctie van jouw telefoon aanstaan.

Over de app

More
Waar kan ik de app van Mobilock vinden?

Je kunt de Mobilock app in de Google Playstore en Apple Appstore vinden.

More
Werkt de Mobilock app op iedere telefoon?

Mobilock werkt met vrijwel alle moderne smartphones.

Veiligheid

More
Is Mobilock veilig?

Mobilock is vervaardigd uit robuust staal en voldoet aan de zwaarste eisen. Mobilock is dan ook getest onder de meest belastende omstandigheden. Het unieke Mobilock pantser is gemaakt van gehard gereedschapstaal en de 14,5 mm dikke sluitpen is zo hard als een hamer…..zagen en knippen is dus uitgesloten!
De Mobilock ketting is eveneens gemaakt van gehard stalen schakels. Wanneer je jouw fiets vastzet aan een stevig hek of aan een lantaarnpaal, staat hij veilig!

More
Kan het Mobilock “per ongeluk”open gaan?
Nee, Mobilock kan niet vanzelf of per ongeluk openen. Hiervoor is altijd een bewuste handeling van de gebruiker noodzakelijk.
More
Hoe weet ik of Mobilock goed is afgesloten?
Wanneer Mobilock correct is afgesloten ontvang jij een notificatie op jouw smartphone. Zo heb je altijd duidelijkheid!

Privacy

More
Welke gegevens worden er door Mobilock geregistreerd?
Mobilock registreert gegevens m.b.t. het fietsgebruik zoals: datum/tijd openen en sluiten, plaats openen en sluiten, identiteit gebruiker, gebruiksduur en iedere status wijziging van het slot. In ons Privacy Statement kun je lezen hoe wij met jouw gegevens omgaan.
More
Hoe gaat Mobilock met mijn gegevens om?

Mobilock heeft haar verwerkingen van persoonsgegevens aangemeld bij het Autoriteit Persoonsgegevens.

More
Hoe beschermt Mobilock mijn gegevens?
Voor Mobilock BV is een zorgvuldige omgang met persoonsgegevens van groot belang. Persoonlijke gegevens worden dan ook zorgvuldig verwerkt en beveiligd. Hierbij houden wij ons aan de eisen die de Wet bescherming persoonsgegevens stelt. Mobilock BV is de verantwoordelijke voor de gegevensverwerking. Mobilock heeft haar verwerkingen van persoonsgegevens aangemeld bij het Autoriteit Persoonsgegevens. In ons Privacy Statement leggen wij uit welke persoonsgegevens wij verzamelen en met welk doel.
Wij maken gebruik van strikte veiligheidsprocedures, onder meer om te voorkomen dat onbevoegden toegang krijgen tot persoonsgegevens.

Voorwaarden

More
Waar kan ik de Algemene Voorwaarden van Mobilock vinden?
De Algemene Voorwaarden van Mobilock staan op deze site.

Toepassingen

More
Op welke fietsen past Mobilock?
Mobilock past op vrijwel iedere fiets. De gepatenteerde adapterplaat zorgt voor een uitstekende passing op nagenoeg alle soorten fietsen.
More
Voor wie is Mobilock bedoelt?
Of het nu gaat om een klein of groot fietsdeelproject, Mobilock is overal flexibel inzetbaar voor woon-werkverkeer, klantenbezoeken of voor recreatie. Met grote voordelen als het gaat om kosten, tijd, gezondheid van mens en bedrijf en milieu. Alle reden dus voor jou als werkgever, hoteleigenaar of fietsenverhuurder om direct met Mobilock aan de slag te gaan.
More
Past Mobilock op iedere fiets?
Mobilock past op vrijwel iedere fiets. De gepatenteerde adapterplaat zorgt voor een uitstekende passing op nagenoeg alle soorten fietsen.

Gebruik

More
Wat doe ik wanneer de batterij van mijn telefoon leeg is?
Wanneer de batterij van jouw telefoon het begeeft is er niets aan de hand…….Als je al een fiets met Mobilock in gebruik hebt, kun je deze gewoon afsluiten. Zodra jouw telefoon weer op krachten is gekomen, ontvang je een melding per SMS.

Je kunt overigens ingeval van een lege telefoon ook even gebruik maken van de telefoon van een vriend of vriendin als deze is voorzien van een 3G /4G verbinding en Bluetooth LE. Je kunt dan inloggen op jouw account en tijdelijk de geleende smartphone instellen als “jouw” telefoon zodat je het Mobilock correct kunt sluiten of openen.

More
Hoe open ik een Mobilock?

De bediening van Mobilock is supersimpel: je maakt een account aan op de Mobilock-website of Mobilock-app. Daarna kan je 24/7 een fiets reserveren via de site of app.

Na het kiezen van de gewenste vertrektijd verschijnt een overzicht van de beschikbare fietsen op de verschillende locaties. Hieruit kan je een fiets en locatie kiezen. Mobilock bevestigt deze selectie en maakt een reservering. Met behulp van de app of website vindt je snel de weg naar de gereserveerde fiets. Jouw smartphone is nu veranderd in een veilige digitale fietssleutel. Op de app verschijnt nu de “open”knop. Met één druk op deze knop open je het Mobilock en je kan wegfietsen!

Tijdens de fietstocht kan je het fietsslot zo vaak openen en sluiten als jij wil. Eenmaal op slot staat de fiets veilig.
Bij het op slot zetten van de fiets vraagt de app of het gaat om een tijdelijke stop of om het einde van de fietstoer. In het laatste geval komt de fiets weer beschikbaar voor anderen.

More
Wat moet ik doen wanneer ik mijn telefoon kwijt ben?
Wanneer jouw telefoon kwijt raakt of gestolen wordt, is dat erg vervelend maar voor het gebruik van Mobilock niet direct een gevaar. Jouw Mobilock account is immers afgesloten met een door jouw gekozen pincode.
Als je al een fiets met Mobilock in gebruik hebt, kun je deze gewoon afsluiten op de geautoriseerde locaties. Zodra je ontdekt dat jouw telefoon verdwenen is, kun je even bellen of mailen (’s nachts handig!) met onze service desk.
Je kunt ingeval van een verloren telefoon ook even gebruik maken van de telefoon van een vriend of vriendin als deze is voorzien van een 3G /4G verbinding en Bluetooth LE. Je kunt dan inloggen op jouw account en tijdelijk de geleende smartphone instellen als “jouw” telefoon zodat je het Mobilock correct kunt sluiten of openen.
More
Hoe kan ik zien hoelang ik de fiets mag gebruiken?
De Mobilock app geeft de maximale gebruiksduur van de fiets weer bij de start van het gebruik
More
Hoe kan ik zien hoelang ik de fiets in gebruik heb?
De Mobilock app bevat een timer waarmee je precies kunt zien hoelang je de fiets gebruikt.
More
Moet ik altijd 3g of 4 g verbinding hebben?
Nee, in principe heb je alleen aan de start en aan het einde van het fietsgebruik een 3G/4G verbinding nodig.
More
Waarom moet mijn gps functie op de telefoon aanstaan?
Bij het openen en afsluiten van het Mobilock wordt jouw actuele locatie geverifieerd. Hiervoor is het noodzakelijk dat de GPS functie van jouw telefoon aanstaat.
More
Kan ik de fiets achter laten waar ik wil?
Nee, dat is helaas niet mogelijk. Op sommige plekken is het gewoon niet veilig genoeg. Op de Mobilock app kun je een overzicht vinden van alle geautoriseerde locaties en dat zijn er best heel veel!
More
Wat doe ik als de batterij van mijn telefoon leeg gaat nadat het Mobilock is geopend?

Wanneer de batterij van jouw telefoon leeg is geraakt, is dat voor het gebruik van de fiets die je al eerder had geopend niet direct een probleem.

Je kunt ingeval van een lege batterij ook even gebruik maken van de telefoon van een vriend of vriendin als deze is voorzien van een 3G /4G verbinding en Bluetooth LE. Je kunt dan inloggen op jouw account en tijdelijk de geleende smartphone instellen als “jouw” telefoon zodat je het Mobilock correct kunt sluiten of openen.

More
Wat doe ik ingeval van een netwerk storing?

Wanneer jouw provider last heeft van een netwerkstoring, is dat voor het gebruik van de fiets die je al eerder had geopend niet direct een probleem.
Als je al een fiets met Mobilock in gebruik hebt, kun je deze gewoon afsluiten op de geautoriseerde locaties. Zodra het netwerk weer up&running is, kun je in de app de juiste locatie waar je de fiets hebt geparkeerd doorgeven. Dit is wel erg belangrijk!

Je kunt ingeval van een netwerk storing ook even gebruik maken van de telefoon van een vriend of vriendin als deze gebruikt maakt van een andere provider en is voorzien van een 3G /4G verbinding en Bluetooth LE. Je kunt dan inloggen op jouw account en tijdelijk de geleende smartphone instellen als “jouw” telefoon zodat je het Mobilock correct kunt sluiten of openen.

More
Mijn telefoon heeft geen bereik, kan ik dan toch het slot openen?

Ja en nee,
Als je al een fiets in gebruik hebt, dus een fiets die je eerder met netwerk verbinding hebt geopend, kun je deze na een tussenstop gewoon zonder netwerkverbinding openen.
Je kunt helaas het fietsgebruik niet starten zonder netwerkverbinding. Met andere woorden: als je nog geen fiets in gebruik hebt en je wil zonder netwerkverbinding een fiets met Mobilock openen, dan lukt dat niet. Het systeem kan jouw gegevens dan namelijk niet aan de fiets koppelen.

 

More
Werkt Mobilock ook als het regent?
Ja, Mobilock is volledig weerbestendig en getest onder extreme omstandigheden.
More
Hoe gebruik ik de ketting van Mobilock het best?
Het slot op het achterwiel telt voor een dief maar half: de fiets staat wel op slot, maar nergens aan vast. De dief kan de fiets eenvoudig oppakken en meenemen. Daarom heeft Mobilock een gehard stalen ketting met een doorsnede van maar liefst 7 mm aan de sluitpin. Met behulp van de Mobilock-ketting kan je de fiets strak en hoog (circa 50-70 cm van de grond) vastmaken aan een paal of stevig hek. Voor een dief is knippen met de betonschaar namelijk twee keer zo makkelijk wanneer hij de tang met een poot op de grond kan zetten.
Door de kwaliteit van het staal en de dikte van het materiaal helpt een zaag of betonschaar de dief niet en blijft jouw fiets staan waar die is neergezet.
More
Waar laat ik de sluitpin wanneer het slot is geopend?
Wanneer het Mobilock geopend is, moet de sluitpin in de houder aan de zijkant van het slot worden geschoven. Daar zit ie veilig!

Administratief

More
Wanneer begint het fietsgebruik?
Het gebruik van de fiets start op het moment dat je het Mobilock opent.
More
Wanneer eindigt mijn fietsgebruik?
Het gebruik van de fiets eindigt op het moment dat het Mobilock correct wordt afgesloten op een geautoriseerde locatie. Je krijgt hiervan altijd een notificatie op jouw telefoon.
More
Hoe kan ik de mensen van Mobilock bereiken?
Je kunt ons tijdens kantooruren telefonisch bereiken op 036-2022094. Daarnaast kun je ons 24/7 mailen: info@mobilock.nl 
More
Welke overzichten genereert Mobilock?
Onze contractpartners hebben in de backoffice toegang tot overzichten van het fietsgebruik. Zo kunnen overzichten van gebruiksfrequentie, gebruiksduur, actuele locatie, meest gekozen start- en eindbestemming en servicebehoefe worden opgevraagd. Heb je aanvullende wensen? In overleg zijn er mogelijkheden om andere of aanvullende rapportages te produceren.
More
Hoe verkrijg ik een overzicht van al mijn fietsen?
Via de backoffice zijn alle overzichten eenvoudig op te vragen en online in te zien.