Een uniek mobiliteitssysteem

Het systeem Het systeem
Niemand staat graag in de file. Zonde van de tijd en het kost veel geld. Fietsen is een gezond, voordelig en milieuvriendelijk alternatief. Hoe handig zou het zijn als uw werknemers of gasten met een smartphone een fiets kunnen pakken en delen met anderen? Met Mobilock kan dat! Mobilock maakt gebruik van een app waarbij één fiets en een heel fietsenpark binnen bereik komt.

Het systeem

Met de smartphone fietsen delen

Fietsen delen met anderen zonder gedoe met (verloren) fietssleutels of fietspassen. Of het nu gaat om één fiets of om duizend fietsen. Mobilock maakt dat mogelijk met een combinatie van hoogwaardige hardware en slimme softwares. De hardware bestaat uit een ijzersterk en makkelijk te bedienen fietsslot dat op dezelfde plek gemonteerd wordt als een gewoon fietsslot. De fiets met Mobilock zet de fietser handmatig op slot met een sluitpin die hij vastklikt. Met behulp van een smartphone gaat Mobilock eenvoudig open. Dat is alleen nog maar een kwestie van een druk op de knop. Kortom: met Mobilock kunnen uw medewerkers of gasten 24/7 zo op de fiets (van de ander) springen.

Mobilock: voor u en uw werknemers

Met honderdduizenden staan we elke dag in de file, ondanks alle verkeers- en file-apps. De kosten hiervan zijn enorm. Voor de economie, ons persoonlijk welzijn en het milieu. Maar we hoeven niet allemaal in de file te staan. Uit onderzoek blijkt dat circa 48 procent van de beroepsbevolking op minder dan 15 km afstand van de werkplek woont. Daarvan stapt nog altijd 78 procent op of in een gemotoriseerd voertuig om naar het werk te gaan. En dat terwijl parkeren, parkeerfaciliteiten, brandstof, onderhoud, lease- en afschrijvingskosten voor forse rekeningen zorgen, voor u en/of uw werknemers. Gelukkig is er een goedkoop, schoon en gezond alternatief: de fiets! Mobilock maakt het voor u en uw medewerkers wel heel erg voordelig en makkelijk om de fiets te pakken in plaats van de auto of scooter. U hoeft niet eerst op zoek naar de fietssleutel! Bovendien staan veel fietsen gedurende de werkdag grotendeels stil met als mogelijk gevolg: een overvolle fietsenstalling. Ook hiervoor biedt Mobilock uitkomst: het unieke Mobilock-concept vergemakkelijkt het delen van fietsen. Zo kunt u met minder fietsen toe en de fietsen staan minder vaak ongebruikt stil en in de weg.

Mobilock: voor u en uw gasten

Fietsen in de vrije tijd is zeer populair. Denk alleen maar aan de vele fietsknooppunten en paddenstoelen die fietsers de weg wijzen. Meer dan acht miljoen Nederlanders maken in totaal 200 miljoen recreatieve fietstochten per jaar! Recreatie is voor de Nederlander zelfs de belangrijkste reden om de fiets te pakken. Ook steeds meer buitenlandse toeristen fietsen graag in ons land. En dit aantal groeit jaarlijks. Recreatieve fietsers geven onderweg zo’n € 450 miljoen per jaar uit. Fietsenverhuur is dus erg aantrekkelijk om aan te bieden. Daarom worden in Nederland op veel locaties fietsen verhuurd. Maar het verhuur van fietsen is vaak niet uw kernactiviteit. Het uitgeven en innemen van de huurfietsen neemt onnodig veel tijd in beslag. Daarnaast legt de registratie van verhuurtransacties extra druk op uw administratie. Met Mobilock kunt u uw gasten zonder zorgen en administratieve rompslomp voorzien van fietsplezier!

Geinteresseerd?

Neem contact op met ons en wij geven graag antwoord op uw vragen.