Voor drie groepen reizigers

Voor wie?Voor wie?
Of het nu gaat om een klein of groot fietsdeelproject, Mobilock is overal flexibel inzetbaar voor woon-werkverkeer, klantenbezoeken of voor recreatie. Met grote voordelen als het gaat om kosten, tijd, gezondheid van mens en bedrijf, en milieu. Alle reden dus voor u als werkgever, hoteleigenaar of fietsenverhuurder om direct met Mobilock aan de slag te gaan.
 

Mobilock voor bedrijven

Fietsende werknemers leveren geld op: ze verliezen geen kostbare tijd in de file, bezetten geen dure parkeerplaatsen en zijn gezonder en productiever. TNO-onderzoek heeft uitgewezen dat fietsende werknemers gemiddeld één dag minder verzuimen. Het loont dus om fietsen binnen uw organisatie te stimuleren en te belonen. Niet alleen uw onderneming profiteert hiervan, maar ook het milieu. Behalve fietsen naar het werk, zijn er ook nog de ritjes tussen de bedrijven door: nog even die ene boodschap doen of die ene klant bezoeken. De Mobilock-app verandert de mobiele telefoons van uw medewerkers in virtuele fietssleutels. Met een korte klik op de ‘open’-button is de fiets klaar voor gebruik. Simpel, snel en reuze handig! Doordat Mobilock het delen van fietsen mogelijk maakt, heeft u als werkgever minder fietsen nodig om meer medewerkers mobiel te maken: maximale mobiliteit dus tegen minimale kosten.

 

Samengevat

Mobilock levert u en uw werknemers vele voordelen op. Uw werknemers werken door te fietsen aan een betere gezondheid en worden gelukkiger door het fietsen. U bespaart op reiskosten, parkeervoorzieningen en ziekteverzuim. De bereikbaarheid van uw organisatie neemt toe en u draagt bij aan een beter klimaat. En dat allemaal zonder aanpassing van uw infrastructuur.

 

Uw voordelen op een rij:

 • Unieke secundaire arbeidsvoorwaarden zonder fiscale nadelen
 • Maximale mobiliteit tegen minimale kosten
 • Daling kosten van het ziekteverzuim
 • Bijdrage aan CO2-reductie
 • Bewust maatschappelijk verantwoord ondernemen
 • Minder autoparkeerplaatsen en een betere bereikbaarheid

Mobilock voor Recreatie

Fietsen is iets wat veel mensen heel graag doen. Het is ook de favoriete vrijetijdsbesteding van uw gasten. Meer dan acht miljoen Nederlanders maken in totaal 200 miljoen recreatieve fietstochten per jaar! Recreatie is voor de Nederlander zelfs de belangrijkste reden om de fiets te pakken. Ook steeds meer buitenlandse toeristen fietsen graag in ons land. Jaarlijks groeit dit aantal zelfs. Recreatieve fietsers geven onderweg zo’n € 450 miljoen per jaar uit. Fietsenverhuur is dus erg aantrekkelijk om aan te bieden. Maar het verhuur van fietsen is vaak niet uw kernactiviteit. Het uitgeven en innemen van de huurfietsen neemt kostbare tijd in beslag en de registratie van verhuurtransacties legt extra druk op uw administratie. Met Mobilock kunt u uw gasten zonder zorgen en administratieve rompslomp voorzien van fietsplezier! Want met Mobilock zijn fietsen 24/7 beschikbaar voor uw gasten zonder tussenkomst van uw receptiemedewerkers en zonder gedoe met sleutels of passen.

 

Fietsenverhuur zonder zorgen

Met fietsenverhuur kunt u uw omzet verhogen. Belangrijk hierbij is dat uw organisatie zo min mogelijk belast wordt met de uitgifte en inname van de fietsen. Mobilock ontzorgt u volledig! Zonder tussenkomst van uw personeel kunnen uw gasten fietsen reserveren,  afrekenen en het slot met een smartphone openen. U heeft geen zorgen meer over de beschikbaarheid, de registratie van het fietsgebruik, de administratieve afhandeling en het sleutelbeheer. Met Mobilock kunt u uw eigen huurfietsen inzetten. Mocht u hier niet over beschikken of wenst u uw gasten te voorzien van de nieuwste kwaliteitsfietsen, dan kunnen onze partners u helpen aan de meest moderne en comfortabele fietsen. Wij hebben samenwerkingsverbanden gesloten met gerenommeerde Nederlandse fietsfabrikanten, met een groot aantal lokale rijwielzaken en fietsenmakers. Speciaal voor deze samenwerking zijn verschillende leasevormen uitgewerkt zodat u ook zonder investering in huurfietsen uw gasten kunt voorzien van fietsplezier! Ook kunnen onze partners het benodigde onderhoud en de eventuele reparaties verrichten. Onze adviseurs vertellen u graag meer over deze mogelijkheid!

 

Samengevat

Mobilock levert u en uw gasten vele voordelen op. Uw gasten ervaren een grote mate van service en gemak en u bespaart op de kosten van personele inzet. Het rendement van uw activiteiten wordt verbeterd en de beleving van uw gasten wordt positief beïnvloed. En dat allemaal zonder aanpassing van uw infrastructuur.

 

Uw voordelen op een rij:

 • Verhoging van de gasttevredenheid
 • Volledige administratieve ontzorging
 • Geen personele tussenkomst bij uitgifte en inname van de fietsen
 • Verhoging van uw rendement
 • Realtime-overzichten van omzet, fietsgebruik en beschikbaarheid
 • Uitsluiten van oneigenlijk gebruik / lekkage
 • Altijd zicht op de actuele locatie van uw fietsen
 • Commerciële overzichten van gebruiksduur en bestemmingen
 • Reserveren van fietsen gebeurt door uw gasten
 • Commerciële mogelijkheden door samenwerking met omliggende collegabedrijven en vouchers

Mobilock voor Verhuurbedrijven

Het recreatief fietsgebruik in Nederland maakt al vele jaren een zeer positieve ontwikkeling door. Steeds meer Nederlanders en buitenlandse toeristen kiezen voor fietsrecreatie. Fietsverhuur is dan ook uitgegroeid tot een belangrijke pijler van de recreatiesector. Toch verandert de vraag. Steeds meer mensen besluiten pas op het laatste moment over hun dagbestemming. Daardoor huren consumenten fietsen vaker impulsief en op de voor hen meest handige plek, zoals bij een hotel, camping of bungalowpark. Maar voor deze bedrijven is het aanschaffen, onderhouden en verhuren van fietsen geen kerntaak en eigenlijk zijn zij hier ook helemaal niet op ingericht. Kansen voor u als fietsverhuurbedrijf! Maar de ervaring leert dat de verhuur van fietsen door derden lang niet altijd vlekkeloos verloopt. Want worden alle transacties wel geregistreerd door de hotels, campings en bungalowparken? Komen uw fietsen wel terug? Allemaal zaken die de verhuur van uw fietsen bij verblijfsaccommodaties voor u minder aantrekkelijk maken. Mobilock biedt u hiervoor de oplossing. Het is het eerste smart fietsdeelsysteem waarmee, zonder noodzakelijke investering van uw kant, snel een efficiënt fietsenverhuursysteem gerealiseerd kan worden! Met Mobilock zijn fietsen 24/7 beschikbaar voor al uw huurders zonder sleutel- of passenoverdracht en zonder tussenkomst van receptiemedewerkers. Het gebruiksvriendelijke Mobilock bestaat uit een combinatie van hoogwaardige hardware en slimme software. De hardware bestaat uit een zeer degelijk en makkelijk te bedienen fietsslot dat op dezelfde plek gemonteerd wordt als een normaal fietsslot. Het slot wordt handmatig veilig gesloten en gemakkelijk met behulp van een smartphone geopend.

 

Met een druk op de knop

De bediening van Mobilock is simpel: uw huurders maken eenvoudig een account aan op de Mobilock-website die bereikbaar is via uw eigen website of ze doen dat op de Mobilock-app. Uw gasten kunnen daarna overzichten opvragen van de beschikbare fietsen. Of het nu om 1 of 1.000 fietsen gaat, uw huurders en uw medewerkers hebben altijd een compleet overzicht! Na het aanmaken van een account kunnen uw huurders een fiets selecteren. De app helpt met behulp van Bluetooth de gereserveerde fietsen te lokaliseren. Nadat de fiets is gevonden, kan eenvoudig het nummer van de geselecteerde fiets op de app worden ingevoerd. De smartphone van uw huurder is nu veranderd in een veilige digitale fietssleutel en met één druk op de knop opent het slot en is de fiets klaar voor gebruik! Tijdens de fietsrit kan de fietser het slot van de fiets zo vaak als nodig openen en sluiten. Op slot staat de fiets veilig met het diefwerende Mobilock dat is gemaakt van robuust staal en voldoet aan het ART4-keurmerk. Aan het einde van de rit beëindigt de huurder van de fiets de huurperiode door simpelweg de fiets op slot te zetten als hij op zijn bestemming is aangekomen. De app op de smartphone vraagt dan of het gaat om een tijdelijke stop of om het einde van de fietsrit. In het laatste geval komt de fiets weer beschikbaar voor uw andere huurders. Met de inzet van Mobilock kunt u risicoloos nieuwe verhuurkansen benutten. U kunt er daarbij zeker van zijn dat elke fietshuurder u zal betalen, want zonder betaling opent het Mobilock niet! Mobilock voorziet u ook van alle noodzakelijke managementinformatie. Per fiets krijgt u een overzicht van de actuele status, de cumulatieve opbrengst, het aantal verhuurmomenten en de actuele locatie. Met deze informatie kunt u de opbrengst van uw fietsvloot optimaliseren! Doordat de huurders van uw fietsen zelf online reserveren en afrekenen, zijn de medewerkers van het hotel of de camping minder tijd kwijt aan de uitgifte en inname van de fietsen zodat u kunt volstaan met een lagere commissie. Met de inzet van Mobilock bespaart u dus tijd en geld! Mobilock helpt u ook om uw dienstverlening te vergroten. Door het overzicht van de gebruiksfrequentie van uw fietsen en de defectmeldingen kunt u snel en efficiënt onderhoud en reparaties plannen. Hierdoor zal de kwaliteit van uw diensten verder toenemen wat uw omzet alleen maar ten goede zal komen.

 

Transparante en makkelijke backoffice

Met Mobilock sluit u fraude en gegevenslekkage uit. Wanneer derden uw fietsen huren, is het goed om te weten dat Mobilock al het fietsgebruik administreert. U krijgt geen onduidelijke of ontbrekende bonnen meer, maar een actueel online overzicht van alle betalingen. U kunt de backoffice precies zo instellen als u wilt. Zo kunt u zelf bepalen of u wel of geen verhuur per uur aanbiedt, welke locaties start- en eindpunt zijn en wat de tarieven zijn. Wilt u voor bepaalde fietsen vooraf een borg ontvangen? Geen probleem, in de backoffice kunt u dit allemaal instellen. Ook de bezoekers van uw website profiteren van Mobilock. Huurders hebben een compleet overzicht van de beschikbare fietsen en kunnen deze online reserveren.

 

Samenwerking snel uitbreiden

Met Mobilock kunt u de commerciële samenwerking met hotels en andere verblijfsaccommodaties professioneel uitbreiden. De bedrijven waar u mee samenwerkt kunnen eenvoudig uw fietsen aanbieden aan hun gasten. Voor hen betekent dit een fantastische extra service voor hun gasten waarvoor ze geen (hotel)medewerkers hoeven vrij te maken en voor u betekent dit meer omzet. U kunt dankzij Mobilock precies vaststellen of de bij een samenwerkingspartner geplaatste fietsen voldoende zijn en op basis daarvan meer of minder fietsen plaatsen.

 

Optimalisatie van uw investeringen

Voor u als ondernemer zijn cijfers belangrijk. Om deze reden rekenen wij graag de mogelijkheden samen met u voor! Zo vertellen wij u graag tijdens een vrijblijvend adviesgesprek meer over:
 • Optimaliseren van uw verhuuropbrengst
 • Verhogen van uw omzet
 • Uitsluiten van fraude en gegevenslekkage
 • Realtime-overzichten van beschikbaarheid
 • Overzichten van de actuele locatie van gestalde fietsen
 • Commerciële samenwerking met hotels, campings, bungalowparken en overige verblijfsaccommodaties
 • Creatie van toegevoegde waarde

Geinteresseerd?

Neem contact op met ons en wij geven graag antwoord op uw vragen.